X

Sinterklaasgedichten maak je simpel, snel en origineel!

  • Ontvang 5 originele gedichten
  • Volledig gepersonaliseerd
  • In 2 minuten klaar!
Ga naar sinterklaasgedichten.net
Infoyo
Vragen en antwoorden
Zoek artikelen:

Enquete iPhone 4

Ontvang het laatste nieuws over "Sport" en maak kans op 1000 euro cash.
Laat nu je e-mailadres achter. Speel gratis mee.


Waar moet dat heen met het Nederlandse voetbal?

Venster sluiten

Maak een melding van dit artikel
Selecteer de motivatie van je melding:
Spam / reclame Misleidende of onduidelijke inhoud
Lage inhoudelijke kwaliteit Niet Nederlands
Erotische inhoud Artikel bestaat reeds op internet
Gokken / Illegale promotie Andere reden...

Omschrijf de motivatie van je melding:
Venster sluiten

Stuur dit artikel door
Je naam:
Je e-mailadres:
E-mailadres ontvanger:
Artikelscore
0
  Goed artikel ( 0 )
  Slecht artikel ( 0 )
RSS van Strani Strani Auteur op infoyo sinds
21 Oktober 2008


Bekijk het profiel van Strani
Datum: 21-10-2008
Auteur: Strani
Het gaat niet zo goed met het voetbal in Nederland, en dat is een understatement. De traditionale top-clubs laten het vaak afweten en zorgt er voor dat de rest beter lijkt dan het misschien daadwerkelijk is. Is dit tijdelijk, of moeten we er maar aan wennen?

De top drie?

Het was een lange tijd heel simpel. We hadden Ajax, PSV en Feyenoord. De rest was een beetje kalendervulling. Met drie teams alleen kun je immers geen mooi toernooi houden.

Een paar jaar geleden kwam er een ommeslag. Het verschil tussen PSV en Ajax werd groter, en Feyenoord begon zelfs helemaal het contact met de twee rivalen te verliezen. Clubs als AZ Alkmaar en FC Groningen kregen meer mogelijkheden om het de 'grote' clubs moeilijk te maken.

PSV is dus op papier nog altijd het beste van Nederland. Goed, dan zullen ze het in Europa ook wel redelijk doen. Niet dus. Twee fikse nederlagen in de Champions League verder kunnen we rustig stellen dat als PSV het beste is wat Nederland te bieden heeft, het met de rest wel heel erg treurig gesteld moet zijn.

Komt het wel goed?

Of en hoe snel het weer goedkomt is koffiedik kijken. Maar, ook in het voetbal komt en gaat alles in golven. Nederland was als voetbalnatie heel sterk in de jaren zeventig, maar in de eerste helft van de jaren tachtig was het niet om over naar huis te schrijven. Vervolgens kwam er weer een sterke periode, en nu zitten we kwa club-voetbal helaas weer in een dip. Conclusie: Over een jaar of tien doen de Nederlandse clubs gewoon weer mee om de prijzen.

Wat moet daarvoor gebeuren?

PSV zal eens een kampioenschap moeten verliezen. Dat hebben ze nodig want het is niet makkelijk je elk jaar opnieuw te motiveren als het hoogst haalbare al behaald is. Ajax lijkt hiervoor de beste kandidaat. In Amsterdam zullen ze echter wat van de gebruikelijke arrogantie kwijt moeten en accepteren dat zij absoluut de underdog zijn op dit moment. Misschien even iets minder mooi voetbal, maar voor hard werk. Dŗn hebben ze een goede kans.

Als Feyenoord nog een plekje in de top drie wil heroveren dan moet het opschieten. De Rotterdammers hebben op dit moment spelers van genoeg kwaliteit om zeker in de top vijf te eindigen. Sterker nog, op papier kunnen ze net zo goed om de prijzen meedoen. Waar het dan aan ligt, zal zo snel mogelijk moeten worden uitgezocht. Dat dit met ontslagen van de technische top gepaard kan gaan, is een feit.

De rest zal voorlopig wel weer voor spek en bonen meedoen. AZ zal het de grote clubs af en toe moeilijk maken en misschien winnen ze zelfs het kampioenschap een keer. Hopelijk spelen ze dan niet tegen Excelsior op de laatste wedstrijddag.

Reacties op dit artikel
Wees de eerste die een reactie plaatst!
Plaats een reactie
Naam:
E-mailadres:

Reactie:

Auto en vervoer Computers en internet Dier en natuur Electronica Eten en drinken Financieel Hobby en vrije tijd Huis, tuin en wonen Kunst en cultuur Mens en gezondheid Mijn mening over... Muziek, Tv en films Samenleving en ontwikkeling School en studie Sport Vakantie en vermaak Wetenschap Zakelijk
      Home   -   Aanmelden   -   Top artikelen   -   Nieuwe artikelen   -   Sitemap   -   Help   -   Links   -   Privacy policy   -   Contact
Copyright © 2018 - Infoyo.nl