X

Sinterklaasgedichten maak je simpel, snel en origineel!

  • Ontvang 5 originele gedichten
  • Volledig gepersonaliseerd
  • In 2 minuten klaar!
Ga naar sinterklaasgedichten.net
Infoyo
Vragen en antwoorden
Zoek artikelen:

Enquete iPhone 4

Ontvang het laatste nieuws over "Sport" en maak kans op 1000 euro cash.
Laat nu je e-mailadres achter. Speel gratis mee.


De Twentse Trots

Venster sluiten

Maak een melding van dit artikel
Selecteer de motivatie van je melding:
Spam / reclame Misleidende of onduidelijke inhoud
Lage inhoudelijke kwaliteit Niet Nederlands
Erotische inhoud Artikel bestaat reeds op internet
Gokken / Illegale promotie Andere reden...

Omschrijf de motivatie van je melding:
Venster sluiten

Stuur dit artikel door
Je naam:
Je e-mailadres:
E-mailadres ontvanger:
Artikelscore
-2
  Goed artikel ( 0 )
  Slecht artikel ( -2 )
RSS van Maartenbreij Maartenbreij Auteur op infoyo sinds
01 Februari 2011


Bekijk het profiel van Maartenbreij
Datum: 05-02-2011
Auteur: Maartenbreij
Twente, een regio in het oosten van Overijssel, heeft veel te bieden. Vaak staat het nog aangeschreven als boerenland. De Tukkers genieten van prachtige landschappen, het rustige nuchtere leven en van een biertje. Maar de tijden zijn anders, er heerst een crisis in het land en overal gaat het slecht en moeizaam, maar hier, in het verre oosten, daar bloeit iets. Het is namelijk FC Twente1965 uit Enschede, wat deze regio laat schitteren in moeilijke tijden. Een voorbeeld voor veel voetbalclubs en met projecten in de regio is het al duidelijk haar naam aan het vestigen.

Fc Twente uit Enschede is in 1965 opgericht door een fusie van SC Enschede en Enschedese Boys en was op 1 juli 1965 een feit. De 1e paar jaren kwam de club op plekken in de middenmoot terecht. Vanaf 1970 kwamen er goede resultaten, regelmatig werd de top 5 gehaald met als uitschieter een 2e plek in 1974. In 1977 won men de nationale Beker. In de jaren 80 ging het bergafwaards en dat zorgde ervoor dat Fc Twente, in de volksmond ook gewoon "Twente" genoemd, degradeerde. Het seizoen erop promoveerde het weer na een 2e plek in de eerste divisie.
In de jaren daarna werden verschillende resultaten geboekt, zowel in de top als in de middenmoot eindigde de voetbalclub uit Enschede. 
In 2001, won Twente na strafschoppen van Psv voor de 2e maal de nationale beker. In Rotterdam kwamen 33.000 Tukkers het feestje vieren, dat was het begin van FC Twente in de 21ste eeuw. In de jaren daarna heerste er crisis, FC Twente verkeerde in een moeilijke tijd en ging bijna failliet. Supporters zetten zich massaal in voor de club maar het leek wel alsof het niet mocht baten, totdat Joop Munsterman aan het roer kwam. Joop Munsterman, in 2004 de nieuwe voorzitter van FC Twente, na Herman Wessels. 
Joop bedacht een plan, hij zou Twente binnen zoveel tijd een financieel en sportief gezonde club van maken. Gemeente Enschede stemde ermee in om een lening te verschaffen en de club niet failliet te verklaren.
Munsterman ging met mensen van de staf aan tafel, bedacht plannen en voerde ze uit. Er kwam een betere jeugdopleiding, een fijner scoutingsapparaat, een betere samenwerking met de regio, een groter stadion, noem maar op. 
Met het aanstellen van Steve Mclaren in 2008 in opvolging van Fred Rutten, begon het al. Er was een topcoach met veel connecties hier in Enschede, het is niet te geloven toch?
Er werd dat seizoen een 2e plaats behaald met veel trots en in europa ging men keurig na de winter door met voetballen. in het seizoen 2009/2010 werd er geschiedenis geschreven, op vele punten. Zo kwam er de duurste transfer tot op dat moment, Bryan Ruiz. Er werden veel wedstrijden gewonnen, weinig verloren en enkele gelijkgespeeld. op 2 mei 2010 gebeurde het, wat niemand ooit had gedacht:
Fc Twente Enschede, uit het jaar 1965, werd landskampioen van Nederland na een 0-2 overwinning bij Nac in Breda. Er was 1 groot feest in de regio, die dag erna was de huldiging bij het stadion, er werd gesproken over 70.000 mensen die er aanwezig waren, zonder rellen, allemaal 1 groot feest, even was heel Twente, FC Twente.

In de voorbereiding op het nieuwe seizoen veranderde veel bij Fc Twente, zo kwam er een nieuwe trainer, andere spelers erbij en er vertrokken uiteraard ook een aantal spelers. Er werd Champions league gespeeld, geloot in poule A met tegenstanders als Internationale (Champions league houder), Werder Bremen en Tottenham Hotspur. Daarin deed het het verdienstelijk met een 3e plek als afsluiting in de poule. Er wordt natuurlijk ook competitie gespeeld, en hierin is een voorbeeld, voor vele clubs, maar wat vooral met deze regio te maken heeft, de liefde voor Twente.

Er werd op zaterdag 20 november 2010, voor het eerst sinds bijna 2 jaar, weer verloren in de Eredivisie. Twente kwam verdienstelijk op een 1-0 voorsprong door Luuk de Jong, maar na een half uur kreeg verdediger Douglas de rode kaart. Uit de vrije trap werd de 1-1 gescoord. Het spel ging met 10 tegen 11 gelijk op,maar toch kreeg AZ er nog een bal in, het betekende de 1-2. Bij veel clubs zijn de supporters gefrustreerd, gaan direct naar huis, gaan fluiten of schelden, op het eigen team, op de scheidsrechter, of op de tegenpartij...dat doet er niet toe. Maar wat hier gebeurde, dat was een wonder. Er werd na de nederlaag gezongen, gezongen om het team een steuntje in de rug te geven, het ging harder dan de normale sfeer, zonder rare spreekkoren richting de scheidsrechter of de tegenstander nee, het was de saamhorigheid van de supporters, die zich de liefde lieten uitspreken over FC Twente. het hele stadion bleef staan en zong mee; Come on Fc Twente Enschede! 

Reacties op dit artikel
Wees de eerste die een reactie plaatst!
Plaats een reactie
Naam:
E-mailadres:

Reactie:
      Home   -   Aanmelden   -   Top artikelen   -   Nieuwe artikelen   -   Sitemap   -   Help   -   Links   -   Privacy policy   -   Contact
Copyright © 2018 - Infoyo.nl