X

Sinterklaasgedichten maak je simpel, snel en origineel!

  • Ontvang 5 originele gedichten
  • Volledig gepersonaliseerd
  • In 2 minuten klaar!
Ga naar sinterklaasgedichten.net
Infoyo
Vragen en antwoorden
Zoek artikelen:

Enquete iPhone 4

Ontvang het laatste nieuws over "Sport" en maak kans op 1000 euro cash.
Laat nu je e-mailadres achter. Speel gratis mee.


Gichin Funakoshi: Karate-Do my way of life.

Venster sluiten

Maak een melding van dit artikel
Selecteer de motivatie van je melding:
Spam / reclame Misleidende of onduidelijke inhoud
Lage inhoudelijke kwaliteit Niet Nederlands
Erotische inhoud Artikel bestaat reeds op internet
Gokken / Illegale promotie Andere reden...

Omschrijf de motivatie van je melding:
Venster sluiten

Stuur dit artikel door
Je naam:
Je e-mailadres:
E-mailadres ontvanger:
Artikelscore
0
  Goed artikel ( 0 )
  Slecht artikel ( 0 )
RSS van Christiaan79 Christiaan79 Auteur op infoyo sinds
17 December 2009


Bekijk het profiel van Christiaan79
Datum: 11-03-2010
Auteur: Christiaan79
Hoewel ik het boek al een tijdje in huis heb, heb ik me onlangs pas de tijd gegund om erin te lezen. Ondanks dat ikzelf al 3 boeken op mijn naam heb staan, ben ik niet zo’n fanatiek lezer. Maar een paar dagen geleden ben ik dan toch begonnen in het boek dat eigenlijk elke karateka (in ieder geval zij die shotokan beoefenen) in zijn of haar kast zou moeten hebben.

Ergens begin dit jaar kwam ik het boek tegen bij de Slegte in Groningen. En tja, dan twijfel je geen moment en neem je het mee natuurlijk (in ruil voor een paar euri’s). Helaas is meteen het grote nadeel dat dit boek (zover ik kan vinden) niet in de Nederlandse vertaling is te krijgen. Daarentegen is het Engels waarin het vertaald is, niet al te moeilijk. Na wat introducties, begint het boek met eerst wat onzinnige dingen over karate weg te nemen. Zoals het dusdanig trainen van je kracht dat men in staat zou zijn een hand door iemand lichaam te steken en vervolgens het lichaam aan stukken te scheuren. Tja, zoiets kan natuurlijk alleen maar in Mortal Kombat. Uiteraard is kracht goed te ontwikkelen na veel trainen en uiteraard is het stuk slaan van stenen en planken een leuk kunstje, maar heeft volgens de schrijver niets met de gedachten van Karate te maken. Uiteraard worden mensen ook niet snel aangevallen door muren en bomen natuurlijk.

Het mooie wat door het hele boek een beetje heen loopt, is de gedachte achter karate. Er word dan ook menig keren in verhalen (zij het legendes danwel eigen ervaringen van Funakoshi zelf) verteld hoe men karate gebruikt door niet te vechten. Met name het hoofdstuk “training for life”bevat zulke verhalen.

Naast de vele verhalen en uitleg wat karate betekende in het leven van Funakoshi en wat de gedachte van het karate is, staan er ook enkele foto’s van de meester zelf in dit boek. Iets wat het geheel compleet maakt.

Een licht autobiografisch boek dus dat een goed inzicht geeft in wat karate werkelijk is. De enige beoefenaar waar het wat minder geschikt voor is, zijn hen die karate willen misbruiken. Maar mensen die met zulke gedachtes aan karate beginnen, haken vaak in het begin al gauw af natuurlijk.

Al met al is dit, zoals eerder gezegd, een boek die iedere karateka toch wel in zijn collectie zou moeten hebben. Zij het met of zonder engels woordenboek ernaast.

Christiaan

Reacties op dit artikel
Wees de eerste die een reactie plaatst!
Plaats een reactie
Naam:
E-mailadres:

Reactie:

Auto en vervoer Computers en internet Dier en natuur Electronica Eten en drinken Financieel Hobby en vrije tijd Huis, tuin en wonen Kunst en cultuur Mens en gezondheid Mijn mening over... Muziek, Tv en films Samenleving en ontwikkeling School en studie Sport Vakantie en vermaak Wetenschap Zakelijk
      Home   -   Aanmelden   -   Top artikelen   -   Nieuwe artikelen   -   Sitemap   -   Help   -   Links   -   Privacy policy   -   Contact
Copyright © 2018 - Infoyo.nl