X

Sinterklaasgedichten maak je simpel, snel en origineel!

  • Ontvang 5 originele gedichten
  • Volledig gepersonaliseerd
  • In 2 minuten klaar!
Ga naar sinterklaasgedichten.net
Infoyo
Vragen en antwoorden
Zoek artikelen:

Enquete iPhone 4

Ontvang het laatste nieuws over "Sport" en maak kans op 1000 euro cash.
Laat nu je e-mailadres achter. Speel gratis mee.


Aikido, de basisprincipes

Venster sluiten

Maak een melding van dit artikel
Selecteer de motivatie van je melding:
Spam / reclame Misleidende of onduidelijke inhoud
Lage inhoudelijke kwaliteit Niet Nederlands
Erotische inhoud Artikel bestaat reeds op internet
Gokken / Illegale promotie Andere reden...

Omschrijf de motivatie van je melding:
Venster sluiten

Stuur dit artikel door
Je naam:
Je e-mailadres:
E-mailadres ontvanger:
Artikelscore
+6
  Goed artikel ( +6 )
  Slecht artikel ( 0 )
RSS van Tane Tane Auteur op infoyo sinds
04 Maart 2009


Bekijk het profiel van Tane
Datum: 01-12-2009
Auteur: Tane
Aikido is een vechtkunst opgericht door Morihei Ueshiba. Aikido kwam tot stand door de studies van vele verschillende soorten van traditionele martial arts. In feite wordt Aikido vaak gezien als een vorm van oefening of een dans, omdat sommige van haar vormen hierop lijken. Uiteindelijk is Aikido natuurlijk een vechtsport. Aikido word ook weleens verward met Daito Ryu Aikijutsu, een andere vechtsport. In zijn essentie verschilt Aikido hiervan.

Aikido, de basisprincipes

Aikido is een verfijning van de technieken die worden onderwezen in de traditionele krijgskunst. Deze traditionele krijgskunsten worden bij Aikido gecombineerd met een filosofische insteek. Binnen de Aikido draait veel rond de kracht van de geest. In zijn essentie brengt Aikido het lichaam en de geest dichter bij elkaar.

Aikido wordt ook gebruikt als een manier om onze ware paden ontdekken, zodat we onze individualiteit kunnen ontwikkelen. Het leert ook de beoefenaars om hun lichaam en hun geest te verenigen, zodat zij in harmonie zullen komen met het "universum" en met de natuur. De macht en de kracht komen bij Akido van dit universele evenwicht en de harmonie van de natuur.

Het woord "heelal" is bij Aikido niet n of ander concept dat men niet kan bereiken. Het is eigenlijk heel concreet en is zelfs binnen het bereik van de persoon. In Aikido kan het "universum" worden bereikt door middel van concrete ervaringen en het dagelijks leven.

Bij de lichamelijke oefening van Aikido draait alles rond een stevig centrum. Zonder een stevig centrum zal de snelheid van de bewegingen in Aikido alleen maar leiden tot onbalans. De rust die nodig is voor dit stevige centrum wordt alleen bereikt door wat de Aikido oprichter noemt "totale helderheid van geest en lichaam." Echter, deze helderheid van lichaam en geest is niet zo gemakkelijk bereikt. Het duurt een lange tijd van studie en praktijk om deze intense concentratie te vinden.

Opleiding en concentratie zijn belangrijk bij Aikido. In een sportschool zal het namelijk gemakkelijk zijn om met situaties om te gaan. Dit geldt niet voor situaties buiten! Het zal niet gemakkelijk zijn om je kalmte te houden wanneer je wordt geconfronteerd met buitengewone omstandigheden. Dit is eigenlijk n van de doelen van Aikido training. Het is de bedoeling om haar beoefenaars te leren om hun kalmte te behouden, zelfs in panieksituaties zoals gevaar en calamiteiten.

Reacties op dit artikel
Allard tk, 2010-05-15
( -3 )

Aan het begin van het artikel wordt beschreven dat aikido één van de oudste martial arts is. Vervolgens wordt er beweerd dat aikido tot stand is gekomen door vele traditionele martial arts te bestuderen.

Wat een bullshit! Als aikido tot stand is gekomen op basis van het bestuderen van andere vechtsporten, hoe kan het dan één van de oudste zijn? Het is ook gewoon gelul, want aikido is pas in de 20 eeuw ontwikkeld (bron: http://nl.wikipedia.org/wiki/Aikido)

Na die eerste 3 zinnen vol met onzin gelezen te hebben leek de rest van het artikel me al niet meer interessant. Daarnaast is aikido een leuke vrijetijdbesteding voor 50+ers, maar kan als VECHTsport niet serieus genomen worden.
Ricardo, 2012-08-28
( +1 )

Ik zit sinds kort op Aikido en het is niet alleen maar voor oude mensen. Ik ben 25 jaar en wilde iets gaan doen (vechtsport). Aikido leek me daarvoor geschikt. Verder heb ik Tai Chi gedaan, en daar waren ook niet alleen maar oude mensen maar ook jongeren. Wat een onzin schrijft Allard dus!
Plaats een reactie
Naam:
E-mailadres:

Reactie:

Auto en vervoer Computers en internet Dier en natuur Electronica Eten en drinken Financieel Hobby en vrije tijd Huis, tuin en wonen Kunst en cultuur Mens en gezondheid Mijn mening over... Muziek, Tv en films Samenleving en ontwikkeling School en studie Sport Vakantie en vermaak Wetenschap Zakelijk
      Home   -   Aanmelden   -   Top artikelen   -   Nieuwe artikelen   -   Sitemap   -   Help   -   Links   -   Privacy policy   -   Contact
Copyright © 2018 - Infoyo.nl