X

Sinterklaasgedichten maak je simpel, snel en origineel!

  • Ontvang 5 originele gedichten
  • Volledig gepersonaliseerd
  • In 2 minuten klaar!
Ga naar sinterklaasgedichten.net
Infoyo
Vragen en antwoorden
Zoek artikelen:

Enquete iPhone 4

Ontvang het laatste nieuws over "Sport" en maak kans op 1000 euro cash.
Laat nu je e-mailadres achter. Speel gratis mee.


Tai Chi: het zwaard

Venster sluiten

Maak een melding van dit artikel
Selecteer de motivatie van je melding:
Spam / reclame Misleidende of onduidelijke inhoud
Lage inhoudelijke kwaliteit Niet Nederlands
Erotische inhoud Artikel bestaat reeds op internet
Gokken / Illegale promotie Andere reden...

Omschrijf de motivatie van je melding:
Venster sluiten

Stuur dit artikel door
Je naam:
Je e-mailadres:
E-mailadres ontvanger:
Artikelscore
+4
  Goed artikel ( +4 )
  Slecht artikel ( 0 )
RSS van Tane Tane Auteur op infoyo sinds
04 Maart 2009


Bekijk het profiel van Tane
Datum: 23-11-2009
Auteur: Tane
Lange tijd werd het zwaard bij Tai Chi gezien als iets waar je pas mee in aanraking komt als je al een paar jaar Tai Chi lessen volgt. Tegenwoordig is er echter veel veranderd, en is het zwaard een standaardwapen binnen Tai Chi geworden. Daarom wordt er tegenwoordig al vrij vroeg met het zwaard gewerkt. EÚn van de bekendste zwaardvormen bij Tai Chi is de Yang-stijl.

Tai Chi zwaard: de situatie vroeger

Vroeger was het gebruikelijk dat de leerlingen genoeg tijd kregen om de basisoefeningen van Tai Chi te leren. Het zwaard (de tao) en andere zware vormen werden pas ge´ntroduceerd wanneer de leerling twee of drie jaar les in Tai Chi volgde. Bij talentvolle leerlingen werd het zwaard na een jaar les ge´ntroduceerd. Men ging er lange tijd vanuit dat je na tien jaar pas het zwaard leerde beheersen.

Tai Chi zwaard: de situatie nu

Tegenwoordig leer je vrij snel de zwaarvormen kennen bij Tai Chi. Vaak al direct nadat de student de staande meditatie, Pushing Hands en een basisvorm heeft geleerd. Voor verschillende soorten zwaarden bestaan er verschillende technieken en stijlen. Een bekende zwaardvorm is de Yang-stijl. Deze vorm bestaat uit 56 tot 64 bewegingen.

Veel van de Tai Chi zwaarden worden ook bij de Chinese vechtsport Wushu of Kung Fu gebruikt. Het rechtzwaard is een lang en smal zwaard waar voornamelijk steekbewegingen mee gemaakt kunnen worden. Het breedzwaard is een wat breder zwaard waarmee hakbewegingen gemaakt kunnen worden.

Tai Chi zwaard: de filosofie

De bewegingen die bij de zwaardvormen van Tai Chi worden uitgevoerd, moeten kalm en vloeiend zijn. De geest moet tot kalmte worden gebracht, zodat de beoefenaar in contact kan treden met zijn of haar innerlijke emoties. De filosofie binnen Tai Chi is het zwaard geen wapen, maar een uitbreiding op het eigen lichaam. Het zwaard brengt de geest en het lichaam samen.

Reacties op dit artikel
Wees de eerste die een reactie plaatst!
Plaats een reactie
Naam:
E-mailadres:

Reactie:

Auto en vervoer Computers en internet Dier en natuur Electronica Eten en drinken Financieel Hobby en vrije tijd Huis, tuin en wonen Kunst en cultuur Mens en gezondheid Mijn mening over... Muziek, Tv en films Samenleving en ontwikkeling School en studie Sport Vakantie en vermaak Wetenschap Zakelijk
      Home   -   Aanmelden   -   Top artikelen   -   Nieuwe artikelen   -   Sitemap   -   Help   -   Links   -   Privacy policy   -   Contact
Copyright © 2018 - Infoyo.nl