X

Sinterklaasgedichten maak je simpel, snel en origineel!

  • Ontvang 5 originele gedichten
  • Volledig gepersonaliseerd
  • In 2 minuten klaar!
Ga naar sinterklaasgedichten.net
Infoyo
Vragen en antwoorden
Zoek artikelen:

Enquete iPhone 4

Ontvang het laatste nieuws over "Sport" en maak kans op 1000 euro cash.
Laat nu je e-mailadres achter. Speel gratis mee.


Topsport en ongelijke beloningen.

Venster sluiten

Maak een melding van dit artikel
Selecteer de motivatie van je melding:
Spam / reclame Misleidende of onduidelijke inhoud
Lage inhoudelijke kwaliteit Niet Nederlands
Erotische inhoud Artikel bestaat reeds op internet
Gokken / Illegale promotie Andere reden...

Omschrijf de motivatie van je melding:
Venster sluiten

Stuur dit artikel door
Je naam:
Je e-mailadres:
E-mailadres ontvanger:
Artikelscore
0
  Goed artikel ( 0 )
  Slecht artikel ( 0 )
RSS van Eddyinfoyo Eddyinfoyo Auteur op infoyo sinds
26 Juli 2010


Bekijk het profiel van Eddyinfoyo
Datum: 08-08-2010
Auteur: Eddyinfoyo
Het is algemeen bekend dat er sporten zijn waarmee je nou eenmaal meer verdiend dan anderen,maar dat de hoeveelheid uren en fysieke arbeid die je erin steekt flink kan verschillen onderling,en dat dat niet altijd naar waarde wordt beloond.

Carriereopbouw.

Als je goed wilt worden in een bepaalde sport,dan zal je over het algemeen vroeg moeten beginnen al zal dat met sporten zoals jeu de boulles,darten,bridgen,schaken,niet zo aan de orde zijn omdat je daar op latere leeftijd ook nog goed mee uit de voeten kan komen.
Als je,net als ik redelijk vroeg met een sport aan de slag gaat,(ik deed aan Atletiek),en een aanleg hebt en ook nog eens bereid bent om er alles voor over te hebben,dan kan je een mooie carriere tegemoetgaan.

Alleen is het feit dat als je toevallig heel goed bent in Voetballen of Tennis,dan wordt je over het algemeen eerder opgemerkt dan het voornoemde.
Het een en ander is natuurlijk te verklaren doordat deze activiteiten een enorme commerciele lading meekrijgt waar de media en sponsors al heel lang gretig gebruik van maken,en daardoor al het andere een beetje op de achtergrond verdwijnt.
 feitelijk gezien is het zo dat een voetballer of Darter daarintegen minder fysieke arbeid verricht dan bijvoorbeeld een professionele Wielrenner of een Atleet.

Loon naar werken.

Dat geeft daarintegen niets,maar het wordt niet altijd naar arbeidsintensiteit uitbetaald.
Iemand die zijn hele sportieve carriere dag in dag uit zichzelf heeft afgetraind,in sommige takken van de sport soms wel 5 t/m 12 uur per week,bijna 50 uur per maand,oftewel tussen de 500 a 600 trainingsuren heeft verricht,komt qua beloning meestal niet in de buurt van iemand die af en toe eens een wedstrijdje doet.
Maar daar wel gelijk een flinke som met geld aan overhoudt.

Dus de leus,loon naar werken gaat niet altijd naar verhouding op,zowel in het dagelijkse werk alsmede in het sportwezen.

Maar zolang dat de bekendere sporten de meeste aandacht en dus ook commercieel gezien het meeste opbrengt,is er voor de rest gezien wachten op de restjes die overblijven zodat ook zij zichzelf kunnen profileren tussen hun opvallendere soortgenoten.

Eddyinfoyo.


Reacties op dit artikel
Leef, 2010-08-08
( -1 )

Waarom sport je? Omdat je het leuk vind? Omdat je het idee hebt dat je er beter in bent dan een ander? Wil je beter zijn dan een ander?
Of wil je gewoon plezier beleven in de competitie die je aangaat.
Ik begrijp niet waarom sport commercieel moet zijn. Sporten doe je omdat het goed is voor je. Maar de bedragen die er in de sport werled rondgaan zijn niet meer in begrijpelijke contexten te plaatsen. Ik werk met verstandelijk zwakbegaafde mensen, en als je ziet hoeveel energie mij het kost om me dienstbaar op te stellen naar diegene die mijn inzet zo hard nodig hebben om het gevoel te hebben dat het leven goed is.
Sorry, maar dan is mijn werk toch heel wat kostbaarder dan de inzet die een sporter geeft. Sporten doe je voor jezelf om jezelf te bewijzen ten opzichte van een ander. De beste wint. Maar moet daar geld tegenoverstaan?
Jongens ik kan me niet meer vinden in heel het financie√ęle gebeuren waarin de sport is beland.
Doe je best, dan doe je goed.
Henk, 2011-03-09
( +2 )

Wijze woorden van een droeftoeter
Plaats een reactie
Naam:
E-mailadres:

Reactie:

Auto en vervoer Computers en internet Dier en natuur Electronica Eten en drinken Financieel Hobby en vrije tijd Huis, tuin en wonen Kunst en cultuur Mens en gezondheid Mijn mening over... Muziek, Tv en films Samenleving en ontwikkeling School en studie Sport Vakantie en vermaak Wetenschap Zakelijk
      Home   -   Aanmelden   -   Top artikelen   -   Nieuwe artikelen   -   Sitemap   -   Help   -   Links   -   Privacy policy   -   Contact
Copyright © 2018 - Infoyo.nl