X

Sinterklaasgedichten maak je simpel, snel en origineel!

  • Ontvang 5 originele gedichten
  • Volledig gepersonaliseerd
  • In 2 minuten klaar!
Ga naar sinterklaasgedichten.net
Infoyo
Vragen en antwoorden
Zoek artikelen:

Enquete iPhone 4

Ontvang het laatste nieuws over "Sport" en maak kans op 1000 euro cash.
Laat nu je e-mailadres achter. Speel gratis mee.


Het leuke van teamsporten

Venster sluiten

Maak een melding van dit artikel
Selecteer de motivatie van je melding:
Spam / reclame Misleidende of onduidelijke inhoud
Lage inhoudelijke kwaliteit Niet Nederlands
Erotische inhoud Artikel bestaat reeds op internet
Gokken / Illegale promotie Andere reden...

Omschrijf de motivatie van je melding:
Venster sluiten

Stuur dit artikel door
Je naam:
Je e-mailadres:
E-mailadres ontvanger:
Artikelscore
-2
  Goed artikel ( 0 )
  Slecht artikel ( -2 )
RSS van Normyo Normyo Auteur op infoyo sinds
12 November 2008


Bekijk het profiel van Normyo
Datum: 02-11-2009
Auteur: Normyo
Het zou me niet verbazen als de reden dat mensen het leuk vinden om teamsporten te spelen en er naar te kijken het samenwerkingsaspect is. Een teamsport is de ultieme vorm van samenwerking. Er kan geen formele structuur zijn, want daarvoor zijn er niet genoeg spelers. En de gevolgen van de samenwerking zijn direct zichtbaar.

Teamsporten

We zullen teamsporten wel ooit uitgevonden hebben omdat ze handige manieren waren om samenwerking te leren. Je kon nu eenmaal niet in je eentje voetballen of basketballen. Je kunt nu eenmaal niet in je eentje werpen, vangen en honken bewaken. Teamsporten zijn de speelse manier van leren samenwerken. Iedere lid van het team moet zijn best doen om het team tot een succes te maken. En vaak blijkt dat iemand die misschien wat minder is in het ene aspect van het teamspel, juist heel goed is in een ander aspect dat belangrijk is voor het team.

Hoe bijzonder teamsporten blijken te zijn, zie je aan het feit dat ze altijd door grote hoeveelheden mensen bekeken worden. En bij sommige teamsporten zie je zelfs dat mensen zich volledig gaan vereenzelvigen met het team, welke prestatie dat team ook levert. Terwijl andere mensen juist weer alleen aandacht hebben voor het winnende team.

Teamsporten bekijken

Het leuke van het kijken naar teamsporten is echter niet het zien winnen van het team, want dan zou het voldoende zijn om te kijken naar de scores aan het eind van het jaar. Het leuke van het kijken is het zien van de samenwerking binnen het team. En het feit dat de samenwerking binnen teams gebaseerd is op gelijkwaardigheid. Iedereen op het speelveld is belangrijk voor het voorkomen van het verlies en het proberen te winnen.

Vandaar dat mensen ook liever naar teamsporten kijken dan naar organisaties, waar ook samengewerkt moet worden om een doel te realiseren. Vandaar ook dat er op maandag een heel krantenkatern is over sport terwijl er vaak maar één of twee paginas in de krant gaan over organisaties, behalve als de samenwerking binnen een organisaties is mislukt.

Mensen kijken dus graag naar teamsporten, niet omdat ze een partij willen zien winnen, maar omdat ze een goed samenwerkende groep mensen willen zien winnen. Dat is waarschijnlijk ook de reden waarom mensen graag sporter willen worden of hadden willen worden. Het werk van een sporter is duidelijk en zijn invloed op het succes van zijn team is direct zichtbaar.

Reacties op dit artikel
Hoi, 2011-10-08
( -3 )

http://www.infoyo.nl/img/smilies/5.gifhttp://www.infoyo.nl/img/smilies/7.gifhttp://www.infoyo.nl/img/smilies/5.gif http://www.infoyo.nl/img/smilies/3.gif http://www.infoyo.nl/img/smilies/4.gif
Plaats een reactie
Naam:
E-mailadres:

Reactie:

Auto en vervoer Computers en internet Dier en natuur Electronica Eten en drinken Financieel Hobby en vrije tijd Huis, tuin en wonen Kunst en cultuur Mens en gezondheid Mijn mening over... Muziek, Tv en films Samenleving en ontwikkeling School en studie Sport Vakantie en vermaak Wetenschap Zakelijk
      Home   -   Aanmelden   -   Top artikelen   -   Nieuwe artikelen   -   Sitemap   -   Help   -   Links   -   Privacy policy   -   Contact
Copyright © 2018 - Infoyo.nl