X

Sinterklaasgedichten maak je simpel, snel en origineel!

  • Ontvang 5 originele gedichten
  • Volledig gepersonaliseerd
  • In 2 minuten klaar!
Ga naar sinterklaasgedichten.net
Infoyo
Vragen en antwoorden
Zoek artikelen:

Enquete iPhone 4

Ontvang het laatste nieuws over "Sport" en maak kans op 1000 euro cash.
Laat nu je e-mailadres achter. Speel gratis mee.


Jef Scherens- een mooie levensloop als renner

Venster sluiten

Maak een melding van dit artikel
Selecteer de motivatie van je melding:
Spam / reclame Misleidende of onduidelijke inhoud
Lage inhoudelijke kwaliteit Niet Nederlands
Erotische inhoud Artikel bestaat reeds op internet
Gokken / Illegale promotie Andere reden...

Omschrijf de motivatie van je melding:
Venster sluiten

Stuur dit artikel door
Je naam:
Je e-mailadres:
E-mailadres ontvanger:
Artikelscore
0
  Goed artikel ( 0 )
  Slecht artikel ( 0 )
RSS van Karlien Karlien Auteur op infoyo sinds
02 Juli 2010


Bekijk het profiel van Karlien
Datum: 06-07-2010
Auteur: Karlien
Hoe mooi en verassend de levensloop van een mens kan zijn vind je zeker terug in het verhaal van Jef Scherens. Joseph Scherens werd in 1909 geboren in Werchter. Hij was het jongste kind van vijf. Zijn moeder vond hem maar een tenger ventje. aarom gaf ze hem de bijnaam Poeterke. In het Hagenland noemde men snelle, lenige lammetjes Poeterkes. Hoe een moeder de eigenschappen van haar kind kan benoemen nog voor het opgegroeid is!

Als jongvolwassene fietste Jef elke dag naar zijn werk. Hij had een hoog rijtempo. En onderweg speelde hij met het idee om wielrenner te worden. Om te kunnen koersen heb je een fiets nodig. En daar zorgde Jef zijn broer voor. Jef debuteerde als renner in 1926. Het jaar waarin hij zeventien werd.
Enige tijd later won hij zes wedstrijden. Het jaar erop stonden er veertig zegens op zijn palmares!
Stilaan dacht Jef aan stoppen met werken en full time ‘coureur’ worden.

De toenmalige voorzitter van de Leuvense Stoempersclub merkte het poeterke op en bood hem een contract aan om snelheidswedstrijden te rijden in het Brusselse Sportpaleis. Jef was hem opgevallen door zijn snelle sprint en zijn katachtige sprong naar de aanval. Scherens zijn kameraden verbasterde zijn bijnaam naar Poeske. Zijn moeder had het immers goed gezien van bij de wieg: Hij was snel en lenig!

Poeske werd zes keer onafgebroken Wereldkampioen sprint op de baan. Zijn laatste en zevende Wereld Kampioenstitel behaalde hij op achtendertigjarige leeftijd. Poeske kende vele grote overwinningen waaronder zestien Belgische titels. Poeske moet een indrukwekkend wielrenner en persoon geweest zijn De Leuvense Stoempersclub, daar waar het allemaal begonnen is, organiseerde de Grote Prijs Jef Scherens voor het eerst in 1978.

Vorig jaar waren we aan de 43ste editie toe! Jef Scherens overleed in 1986. Ik ben er zeker van dat, als het kan, Poeske Scherens van boven in de hemel elk jaar naar ‘zijn’ wielerwedstrijd zal kijken. Coureurs van vandaag, doe tijdens zijn wedstrijd Poeske alle eer aan en vecht en sprint in zijn Grote Prijs! Het is een man om naar op te kijken!

Reacties op dit artikel
Wees de eerste die een reactie plaatst!
Plaats een reactie
Naam:
E-mailadres:

Reactie:

Auto en vervoer Computers en internet Dier en natuur Electronica Eten en drinken Financieel Hobby en vrije tijd Huis, tuin en wonen Kunst en cultuur Mens en gezondheid Mijn mening over... Muziek, Tv en films Samenleving en ontwikkeling School en studie Sport Vakantie en vermaak Wetenschap Zakelijk
      Home   -   Aanmelden   -   Top artikelen   -   Nieuwe artikelen   -   Sitemap   -   Help   -   Links   -   Privacy policy   -   Contact
Copyright © 2018 - Infoyo.nl