X

Sinterklaasgedichten maak je simpel, snel en origineel!

  • Ontvang 5 originele gedichten
  • Volledig gepersonaliseerd
  • In 2 minuten klaar!
Ga naar sinterklaasgedichten.net
Infoyo
Vragen en antwoorden
Zoek artikelen:

Enquete iPhone 4

Ontvang het laatste nieuws over "Sport" en maak kans op 1000 euro cash.
Laat nu je e-mailadres achter. Speel gratis mee.


Atletiek, een sport om van te houden

Venster sluiten

Maak een melding van dit artikel
Selecteer de motivatie van je melding:
Spam / reclame Misleidende of onduidelijke inhoud
Lage inhoudelijke kwaliteit Niet Nederlands
Erotische inhoud Artikel bestaat reeds op internet
Gokken / Illegale promotie Andere reden...

Omschrijf de motivatie van je melding:
Venster sluiten

Stuur dit artikel door
Je naam:
Je e-mailadres:
E-mailadres ontvanger:
Artikelscore
+1
  Goed artikel ( +1 )
  Slecht artikel ( 0 )
RSS van reinier reinier Auteur op infoyo sinds
20 November 2009


Bekijk het profiel van reinier
Datum: 14-12-2009
Auteur: Reinier
De sport der sporten wordt het ook wel genoemd. Dan hebben we het natuurlijk over atletiek.Al miljoenen jaren geleden renden we in berenvelletjes achter dieren aan, wierpen we speren naar ze en sprongen we over van alles en nog wat heen. Toendertijd was het allemaal een stuk minder competatief, maar meer om te kunnen overleven. Tegenwoordig heb je de grootste kampioenschappen in de verschillende onderdelen en al heel veel grote kampioenen. Het is en blijft dan ook een geweldig iets om naar te kijken.

Onderdelen

Atletiek bestaat uit vele onderdelen, die we kunnen verdelen in drie catogorieŽn: de loop-, spring- en werponderdelen. Onder de looponderdelen verstaan we alle afstanden tussen de 100m sprint en de marathon. De 100 meter horde voor de vrouwen en de 110 meter horde voor de mannen en zelfs 50 kilometer snelwandelen.
Onder de springonderdelen valt het verspringen, hinkstapspringen, hoogspringen en het polstokhoogspringen. Een van de grootste atlete van dit moment, Isenbajeva, heeft op het onderdeel polstokhoogspringen al vele malen haar eigen Wereld Record verbroken en mocht zichzelf al meerdere malen atlete van het jaar noemen.
Bij de werponderdelen vallen onder andere het kogelstoten en discuswerpen. Het speerwerpen en het gewichtwerpen. Ook kogelslingeren mag hierin niet ontbreken.
Daarnaast hebben we ook nog de meerkampers. Deze groep atleten specialiseert zich niet in ťťn of twee onderdelen, maar op 7 of 10 onderdelen. De meerkamp bestaat bij vrouwen namelijk uit 7 onderdelen en bij de mannen uit 10 onderdelen.

Grootheden

De atletiek heeft al vele grootheden gekend. De beste sprinter van dit moment is toch wel Usain Bolt, die met het Wereld Records op de 100 meter, de 200 meter en de 100 meter estafette zichzelf de snelste man op aarde mag noemen. Hij is ook al vele wedstrijden op rij ongeslagen.
Nog andere grote namen in de atletiek zijn Michael Johnson, Kenenisa Bekele, Haile Gebrselassie en Hicham El Guerrouj, Mike Powell en Roman äebrle.
Bij de vrouwen kent iedereen Florence Griffith-Joyner, Tirunesh Dibaba, Tirunesh Dibaba, Jelena Isinbajeva wel. Dit zijn de Wereld Recordhouders op diverse looponderdelen en op het polstokhoogspringen.

Atletiek, een sport met veel grootheden en met een mooie geschiedenis.

Reacties op dit artikel
Lolololololololol, 2010-03-27
( -1 )

Plaats een reactie
Naam:
E-mailadres:

Reactie:
      Home   -   Aanmelden   -   Top artikelen   -   Nieuwe artikelen   -   Sitemap   -   Help   -   Links   -   Privacy policy   -   Contact
Copyright © 2018 - Infoyo.nl