X

Sinterklaasgedichten maak je simpel, snel en origineel!

  • Ontvang 5 originele gedichten
  • Volledig gepersonaliseerd
  • In 2 minuten klaar!
Ga naar sinterklaasgedichten.net
Infoyo
Vragen en antwoorden
Zoek artikelen:

Enquete iPhone 4

Ontvang het laatste nieuws over "Sport" en maak kans op 1000 euro cash.
Laat nu je e-mailadres achter. Speel gratis mee.


Wimbledon tennistoernooi

Venster sluiten

Maak een melding van dit artikel
Selecteer de motivatie van je melding:
Spam / reclame Misleidende of onduidelijke inhoud
Lage inhoudelijke kwaliteit Niet Nederlands
Erotische inhoud Artikel bestaat reeds op internet
Gokken / Illegale promotie Andere reden...

Omschrijf de motivatie van je melding:
Venster sluiten

Stuur dit artikel door
Je naam:
Je e-mailadres:
E-mailadres ontvanger:
Artikelscore
0
  Goed artikel ( 0 )
  Slecht artikel ( 0 )
RSS van Aslish79 Aslish79 Auteur op infoyo sinds
02 Mei 2009


Bekijk het profiel van Aslish79
Datum: 24-06-2010
Auteur: Aslish79
Het oudste tennistoernooi ter wereld vindt plaats in Wimbledon, Groot BritanniŽ. Het eerste toernooi werd in 1877 georganiseerd. The Wimbledon Championships is een grandslamtoernooi.

Elk jaar worden er vier grandslamtoernooien georganiseerd voor zowel dames als heren. Naast Wimbledon, vinden de andere grandslamtoernooien plaats in, AustraliŽ, Frankrijk en New York. Een grandslamtoeinooi wordt gezien als zeer prestigieus.

Op Wimbledon wordt er getennist op gras. Wimbledon wordt gehouden in de maanden juni en juli en duurt twee weken. Het toernooi vindt plaats op het All England Lawn Tennis and Croquet Club. Wimbledon is tevens het enige toernooi met verplichte kleding voorschriften, namelijk alles in het wit.

Er zijn twee soorten wedstrijden. De singles ( mannen en vrouwen appart) en de dubbels ( mannen, vrouwen en gemengd). Er doen 128 spelers mee in de single wedstrijden. Zij moeten 7 wedstrijden op een rij winnen, om kampioen te worden. De mannelijke kampioen krijgt een beker en de vrouwelijke kampioen een schaal. Deze worden uitgereikt door de Hertogin van Kent. Uiteraard zijn er ook diverse geldprijzen te winnen.

De bekendste Wimbledon kampioenen zijn, Roger Federer, Pete Sampras, BjŲrn Borg, de Williams zusjes en Steffi Graf. Het toernooi is 15 maal gewonnen door de Amerikaanse heren en 22 maal door de Amerikaanse dames.

Dit jaar is het toernooi op 21 juni van start gegaan en zal op 4 juli eindigen. Het is de 124e keer, dat het toernooi in Wimbledon wordt gehouden.

Reacties op dit artikel
Wees de eerste die een reactie plaatst!
Plaats een reactie
Naam:
E-mailadres:

Reactie:

Auto en vervoer Computers en internet Dier en natuur Electronica Eten en drinken Financieel Hobby en vrije tijd Huis, tuin en wonen Kunst en cultuur Mens en gezondheid Mijn mening over... Muziek, Tv en films Samenleving en ontwikkeling School en studie Sport Vakantie en vermaak Wetenschap Zakelijk
      Home   -   Aanmelden   -   Top artikelen   -   Nieuwe artikelen   -   Sitemap   -   Help   -   Links   -   Privacy policy   -   Contact
Copyright © 2018 - Infoyo.nl